La fisioteràpia als Centres de Dia

01/04/2015 - 10:57
Gimnàs Centre de Dia Barcelona 3

La fisioteràpia en la Gent Gran és el conjunt de tècniques per a tractar i prevenir patologies pròpies de les persones grans i millorar la seva qualitat de vida.

Principalment tracta de millorar o mantenir la mobilitat i l’autonomia, reduir el dolor, reeducar la marxa i prevenir problemes cardio-respiratoris associats a l’edat.

Els fisioterapeutes treballen amb activitats grupals la psicomotricitat i la mobilitat activa, alhora que fomenten un grup de pertinença i interacció entre els usuaris. D’altra banda, un servei més individual garanteix una correcta valoració i tractament posterior.

Depenent dels objectius a assolir s’utilitzaran unes tècniques o unes altres:

  • – Per a disminuir el dolor s’apliquen tècniques com la termoteràpia, l’electroteràpia, la massoteràpia o les mobilitzacions passives.
  • – Per a reeducar la marxa es realitza treball al gimnàs i el fisioterapeuta assessora sobre les necessitats d’ajuts tècnics com caminadors, crosses, cadires de rodes, etc…
  • – Per a millorar problemes respiratoris es realitzen exercicis tant actius com passius.

Als nostres Centres de Dia per a Gent Gran s’utilitza la fisioteràpia, entre d’altres intervencions, per millorar la qualitat de vida dels usuaris y els seus cuidadors.


© 2024 Serveis Geriàtrics de Barcelona S.L. Avis Legal Política de privacitat