TALLER SOBRE L’ALZHEIMER

26/09/2016 - 11:41
Taller Alzheimer Centre de Dia Barcelona

Amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer, als Centres de Dia Barcelona vam organitzar un Taller per als usuaris interessats en conèixer una mica millor aquesta malaltia, de la que tan senten parlar i que afecta a molts dels seus companys i companyes de Centre.

Quasi tothom sabia que la Malaltia d’Alzheimer comporta la pèrdua progressiva de la memòria, però no pensaven que les conductes inapropiades o les dificultats d’expressió (per exemple) podien ser manifestacions d’aquesta mateixa malaltia.

Es van compartir experiències i aclarir dubtes, i vam intentar entendre com es deuen sentir aquelles persones que no poden recordar on viuen, com es diuen els seus fills o, fins i tot, qui són.
I ens vam fer preguntes:

   Quin record entranyable  m’agradaria  no perdre mai?
Com m’agradaria ser recordat?

A la primera pregunta, al Centre de Dia Barcelona-2, la majoria dels homes van respondre que el record de la seva mare, només un va fer esment d’un esdeveniment de la seva infantesa, un dia que va nevar molt al seu poble i va gaudir molt amb la resta de la canalla. Entre les usuàries dones, la cosa va estar més repartida: algunes van parlar del dia del casament, unes altres del dia que van tenir els seus fills, i d’altres van parlar de moments bonics per a ells,  com la Matança del Porc, que es feia als pobles o les Festes amb tota la família. Moments, sens dubte, plens d’alegria.

Al Centre de Dia Barcelona-3, a més del record dels pares i de fills que ja no hi son, també van recordar mascotes que havien estat importants en la seva vida.

En definitiva sembla que els records relacionats amb lligams emocionals són els més importants per ells.

Al Centre de Dia Barcelona-1 van respondre a la segona pregunta i, amb totes les respostes recollides, vam fer uns murals que ara pengen de les parets dels Centres.

Per a no oblidar-nos-en.

 

Mª Lluïsa Lozano

Col. n. 3154 COPC


© 2024 Serveis Geriàtrics de Barcelona S.L. Avis Legal Política de privacitat