Beneficis dels Centres de Dia en Persones Grans

19/03/2015 - 9:21

Moltes families acudeixen al nostre Centre  amb la recança de si estan fent el correcte al prendre la decisió d’ingressar el seu familiar (pare, mare, esposa o espòs) en un Centre de Dia.

Senten que la responsabilitat de tenir cura de la persona gran és seva i els  preocupa estar abandonant-lo. En alguns casos, inclús arriben  a tenir sentiments de culpa.

Molts cops, arriben al Centre després d’haver estat molt de temps cuidant a casa, a temps complert, els seus familiars, i havent restringit la seva vida a estar pendents de la seva cura. Per aquest motiu, és important explica’ls-hi en la primera entrevista què és exactament un Centre de Dia i quina és la seva funció, alhora que aclarim els seus dubtes.

Aquest primer contacte serà, potser, el moment en que el familiar expressarà els motius que l’han portat a prendre aquesta decisió, i el fet de sentir-se escoltat i entès serà un pas important per a ell. Al mateix temps, hem de transmetre-li que la confiança mútua és important i aquesta l’anirem construint poc a poc.
Li expliquem que el Centre de Dia no és un lloc on porta al seu familiar “per treure-se’l de sobre”, sino  un lloc on estarà atès i on se li oferiran un seguit d’activitats que el poden ajudar a millorar, en alguns casos, i a mantenir, en d’altres, el seu estat de salut general.

També cal explicar a la família que, alhora, això tindrà un efecte balsàmic en la seva vida, ja que alleugerirà al ciudador principal de la possible sobrecàrrega que pugui estar patint.

El Centre de Dia ofereix unes rutines que ajuden a la persona gran a mantenir-se activa, a relacionar-se, i és l’excusa perfecte per sortir de casa cada dia una estona. En la majoria del casos, els nostres usuaris s’acostumen tan ràpid a la dinàmica del Centre que acaben trobant-la a faltar els caps de setmana.
Sempre diem, a nivell col·loquial, que és com el Casal o el Gimnàs però per a persones amb certa dependència.

En definitiva, el Centre de Dia és un recurs assistencial pensat per atendre a les persones grans, no per deixar-les “aparcades”. Es un lloc on hi treballen especialistes en gerontologia i on es fa una feina amb molta cura, sabent que es tracta de persones amb certa fragilitat.


© 2024 Serveis Geriàtrics de Barcelona S.L. Avis Legal Política de privacitat