Classe d’estiraments al Centre de Dia Barcelona 2

11/11/2016 - 13:16
Centre de Dia Barcelona 2

La flexibilitat és una qualitat que es perd al llarg de la vida per no treballar-la lo suficient i de manera adequada. Estar flexible és sinònim de vitalitat, moviment, vida.
Per això és important, encara a la tercera edat, començar amb un programa d’exercicis d’estirament.
Al Centre de Dia de Barcelona 2 es realitza una sessió d’estiraments a la setmana, en la qual participen deu usuaris amb diverses patologies tant físiques com cognitives.
A nivell físic treballem diferents grups musculars (Cervicals, músculs facials, espatlles, tríceps, músculs de l’avantbraç, isquiotibials i bessons). Quan s’estiren els músculs millorem la postura, la irrigació i oxigenació de l’organisme de la persona i fem que aquesta tingui un major balanç articular.

 

Degut a l’ambient càlid i estimulant de la sessió, els usuaris amb més graus de disfuncionalitat cognitiva milloren tant a nivell d’atenció com d’ubicació del seu propi esquema corporal.
Per acabar la sessió fem exercicis de relaxació amb música, utilitzant la respiració abdominal, amb l’objectiu d’arribar a un alt grau de relaxació, tranquil·litat i pau interior.

Eric Louzao

Fisioterapeuta Centre de Dia Barcelona 2


© 2024 Serveis Geriàtrics de Barcelona S.L. Avis Legal Política de privacitat