MOLTES FELICITATS, MARIA TERESA!

13/01/2017 - 12:44

Feia set mesos que s’havia enfonsat el Titànic  quan la Maria Teresa Sitjar Estudis va néixer al Passatge Bernardino (al costat del carrer Hospital). Era filla del Pau i de la Maria Teresa, ell sastre i ella mestressa de casa. Vuit anys després va tenir un germà. Varen viure allà  un temps i després es traslladaren a l’Avinguda Paral·lel, mentre que als estius marxaven a la casa de Valldoreix.

La Maria Teresa va tenir una agradable infantessa i joventut,  al sí d’una família acomodada, i no va patir massa per les desgràcies de la Guerra Civil ni per la posterior escassetat d’aliments. Sempre va estar ben recolzada i cuidada. Es va casar amb en Gabriel Munné, fill d’una saga de negociants (propietaris de  solars per al lloguer al Polígon Gornal i d’una petita flota de taxis),  el que li va permetre viure folgadament.

La Maria Teresa es va dedicar a la casa (com havia fet la seva mare) i a criar els seus dos fills, el Joan, que ara te 75 anys,  i la Maria Teresa,  de 67. Ells la defineixen com una dóna molt generosa i carinyosa, però també amb un fort caràcter. Sempre estava malalta, però aquí la tenim encara!, amb 104 anys que va complir el passat dotze de novembre.

Té dos nets  (la Eva, de 46 anys, i en Dani, de 45) i tres besnéts  (la Natàlia i en Xavi, de 13 anys, i la Clàudia, de 11)

Actualment viu al Carrer Munné del Barri de Sants, carrer que porta el nom de la seva família.

Des de l’any 2003  assisteix al nostre Centre de Dia Barcelona-2 i se sent tan a gust que no vol ni sentir a parlar de quedar-se a casa ni d’anar a una Residència. A la Maria Teresa li agrada llegir revistes, pintar… i no perdona ni un àpat. Ah! i no necessita pas de les ulleres per llegir! Només d’una crossa per  a sentir-se més segura quan camina pel carrer.

Al Centre de Dia vàrem celebrar el seu aniversari amb un pastís i ella va bufar les espelmes amb molta il·lusió.

A la seva edat encara gaudeix de la vida i per a tots nosaltres és un exemple  de vitalitat.

Des d’aquí volem agrair-li la seva bonhomia i el seu esperit positiu, i desitgem  compartir amb ella tants aniversaris com  li quedin per viure.

MOLTES FELICITATS, Maria Teresa!!!!

Albert Pereira                                                            Rosa Soler

Director del Centre de Dia Barcelona 2                    Psicòloga del Centre de Dia Barcelona 2


© 2024 Serveis Geriàtrics de Barcelona S.L. Avis Legal Política de privacitat