Les famílies opinen

13/05/2016 - 11:47
Fortu García en Centro de Dia Barcelona 2

Als Centres de Dia Barcelona els nostres usuaris són el més important i, juntament amb els familiars i/o cuidadors, es treballa amb un únic objectiu: el benestar de la persona.

En aquest post volem incloure dos texts que ens han fet arribar un fill i una filla que han confiat la cura dels seus pares al Centre de Dia Barcelona 2.

Fortu García, fill de la senyora Araceli:

Ja sabem que , quan els nostres familiars arriben a la tercera edat, comencen els problemes de la dependència i això ens porta cap a una reestructuració de la nostra vida quotidiana.

Com a familiar d’un usuari en un Centre de Dia especialitzat en Demències (mare amb demència per Cossos de Lewy), us vull anomenar les tres raons per les quals recomano un Centre de Dia per la gent gran:

– La Tranquil·litat: de saber que està totalment cuidada i atesa per professionals que li ofereixen els seus serveis, garantint la cobertura de les seves necessitats diàries tant de vigilància com de suport psicològic, pautes mèdiques, seguiment físic, així com la participació a les diverses activitats socials, manualitats, etc…

– La Seguretat: de comprovar que diàriament m’informen del seu estat físic i anímic. Dir també el respecte i afecte amb el que percebo que la tracten i, alhora, la millora del seu estat emocional des de que utilitza aquests serveis.

– La Relaxació: de poder recuperar de nou per unes hores la meva vida quotidiana, millorant en qualitat de vida i l’alleujament per la pressió que comporta cuidar a una persona amb aquesta malaltia tant estressant i d’alta vigilància.


Josep Mª Prat

 

Sílvia Prat, filla del senyor Josep Maria:

Després de la mort de la meva mare, la situació física i psíquica del meu pare va empitjorar, fent-se patent el seu deteriorament psíquic (demència senil) i físic (grans problemes de mobilitat); pel que vaig prendre la decisió de portar-lo a viure amb mi. Però jo visc en un tercer pis sense ascensor, el que feia que li resultés molt difícil pujar i baixar les escales.
Llavors li van concedir el segon grau de dependència i, seguint el consell del seu metge i de la seva assistent social, vaig decidir portar-lo al Centre de Dia Barcelona 2, del barri de Sants. Jo no tenia gens clar que utilitzar els seus serveis fos el més adient, ja que en un principi em semblava que era com si volgués aparcar-lo i això em feia sentir culpable. A més, al meu pare no li agradava gens la idea.
Tot i així vaig fer el pas, i puc dir que després d’un mes i mig la millora del meu pare és evident. Camina molt millor, no li costa tant pujar les escales i interactua d’una manera més activa amb el seu entorn; a més, el Centre de Dia li permet relacionar-se amb gent de la seva edat.
El tracte amb el personal, terapeutes, psicòloga, gerocultores i altres treballadors del Centre és immillorable; han aconseguit guanyar-se el meu pare, Josep Mª Prat Peirot. Ell està molt content, malgrat que de vegades protesta per que preferiria estar amb mi a casa, ja se sap.
En quant a mi, el fet de saber que el pare està en bones mans i disposar d’un temps per ocupar-me del meu fill, el meu home, la casa i jo mateixa, m’ha permès guanyar en qualitat de vida.


Agraïm al Fortu i a la Sílvia la confiança que dipositen en el Centre de Dia Barcelona 2 i les paraules que ens han dedicat. Entre tots intentem millorar la qualitat de vida dels nostres usuaris.


© 2024 Serveis Geriàtrics de Barcelona S.L. Avis Legal Política de privacitat