Activitats Estimulatives

02/05/2023 - 14:48

Al Centre de Dia Bcn 2 cada matí es realitzen activitats d’Estimulació Cognitiva amb diferents grups d’usuaris.

Actualment hi ha 3 grups d’activitats en funció de diversos factors com el grau de deteriorament cognitiu. La Psicòloga del Centre dissenya aquests Tallers i els porta a terme juntament amb l’equip de Gerocultores.

Son activitats dinàmiques i divertides que permeten treballar no només la memòria, sinó aspectes tan diversos com la concentració, la psicomotricitat fina, el llenguatge, la percepció visual, el raonament. No només volem fer una intervenció en aquestes funcions cognitives que estan afectades, sinó que també volem que sigui un espai de diversió pels nostres usuaris.

El fet de que es tracti d’una activitat lúdica és molt important ja que engresca a repetir, a seguir amb l’activitat més estona i, per tant, reforça els seus beneficis. És una activitat que es fa en grup, per tant té un component de relació social que és molt important.

Aquestes fotografies mostren als usuaris d’un dels 3 grups fent puzzles i encaixables.

 

També es porten a terme grups de tertúlia per parlar de temes del seu interès com el cinema clàssic. Aquest taller permet exercitar la memòria, afavorir l’orientació temporal i espacial i mantenir i estimular la comprensió verbal.

 

A la fotografia es veu a una de les Gerocultores mostrant fotografies de pel·lícules molt conegudes pels usuaris.


© 2024 Serveis Geriàtrics de Barcelona S.L. Avis Legal Política de privacitat