Festa Major al Centre de Dia Barcelona 3

25/10/2016 - 12:36

La primera setmana d’octubre, el barri del Congrés ha celebrat la seva Festa Major. Com en els últims anys, el Centre de Dia Barcelona 3 hi ha participat guarnint la façana amb objectes reciclats.  Aquesta vegada, els nostres artistes han treballat tot l’estiu en uns CD inservibles fins a convertir-los en originals mandales.

Però aquest any vam decidir que, a més dels guarniments, fariem també una Festa Major de portes endins. Al Taller de Memòria vam recordar com es celebraven les festes majors quan eren joves i vam pensar quines activitats podríem adaptar al Centre de Dia. A més dels balls d’envelat hi havia concursos de cant, de pastissos, de truites…,curses de sacs, joc de la sortija, majorettes, gegants i capsgrossos… Ens vam decidir pel concurs de truites i la construcció d’uns capsgrossos, i les dues coses van ser un èxit.

collage-cap-grossos

Els capsgrossos van anar agafant forma al Taller de Manualitats, a partir d’un globus gran al que, amb molta paciència, els usuaris van anar encolant  troços de paper de diari i, quanja estava ben sec, van pintar amb molta cura per donar-li personalitat.

Pel concurs de truites vam fer tres grups, cadascun dels quals va decidir de què seria la seva truita.  Al Taller d’estimulació cognitiva van calcular quina quantitat d’ingredients necessitarien i  quina era la millor manera de preparar-los. Després van  fer una llista de la compra i van anar a comprar el que necessitaven a les botigues del barri.

De tornada tothom va pelar patates i cebes, batre ous i barrejar els ingredients i, més de treballar les habilitats motrius, ens ho vam passar molt bé. De coure-les se’n van encarregar  la Carmen, la Pilar, la Marta i la Lluïsa.

Un cop a taula, les tres truites feien molt de goig, però a criteri del jurat (format per la Maria, laTxell i la M. Àfrica) la  més bona va ser la del Grup 3.

I després de repartir els diplomes corresponents, vam fer l’aperitiu (amb truita, és clar)  i ens vam animar a gravar un video que deixés constància del bon ambient de la nostra Festa Major.

 

M. Lluïsa Lozano Raimí – Psicòloga de SGB

Marta Alcañiz Azcón – Fisioterapeuta


© 2024 Serveis Geriàtrics de Barcelona S.L. Avis Legal Política de privacitat